Bellabeat potpisao ugovor s trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Bellabeat potpisao ugovor s trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu
Photo Credit: Bellabeat

Hrvatski startup Bellabeat potpisao je ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu, prenosi Poslovni.hr.

Bellabeat se nametnuo kao vodeća wellness tehnološka tvrtka koja proizvodi ženski pametni nakit. Svoje poslovanje vode iz Zagreba preko dva hrvatska poduzeća kćeri.

Pri kraju su zaključivanja treće runde dokapitalizacije. Postupak ulaganja svježeg kapitala, namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata, započeo je lani u travnju, a trebao bi biti zaključen do kraja siječnja ove godine.

Bank of America je investicijska banka koja za svoje klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je Bank of America u tom poslovanju medijator, aranžer financiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Europe kojima prodajemo vlasničke udjele, odnosno dionice. Bellabeat se financira tako da prodaje vlasničke udjele, te nam se na taj način poveća tržišna vrijednost. Tako dobiveni svježi kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Do sada smo sveukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Isto tako naglasio bi kako se investicijom Bank of America zatvara najveća runda dokapitalizacije do sada”, istaknuo je Sandro Mur, vodeći suosnivač i glavni izvršni direktor Bellabeata

Bellabeat postoji od 2014. i ima sjedište u San Franciscu (SAD) te urede u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Aziji. Dosad su prodali više milijuna svojih različitih uređaja, čijim je inovativnim funkcijama i primjenom, ali i estetskom dopadljivošću tih narukvica i ogrlica, stekao liderski status u tržišnoj niši tzv. wellness tehnologije za žene.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide