Brutalno vršnjačko nasilje u Splitu

Brutalno vršnjačko nasilje u Splitu
foto - screenshot

Prema informacijama koje navodi Jutarnji list, Split je potresen slučajem brutalnog vršnjačkog nasilja koje je izazvalo veliko ogorčenje javnosti i reakciju poznatih ličnosti. Videozapis, na kojem se vidi kako tri djevojke maltretiraju i fizički zlostavljaju svoju vršnjakinju u užem centru grada, proširio se društvenim mrežama, izazvavši val osude i poziva na hitnu akciju nadležnih institucija.

Splitska policija je, piše Dalmacija News, pokrenula kriminalističko istraživanje i pritom uhitila dvije maloljetne djevojke koje su sudjelovale u incidentu. Identiteti žrtve i počinitelja brzo su se proširili društvenim mrežama, a o ovom slučaju vršnjačkog nasilja izvijestili su i brojni mediji.

Šokantni događaj dobio je i širu društvenu dimenziju kroz reakcije brojnih hrvatskih zvijezda, sportaša i influencera koji su javno osudili nasilje i pružili podršku žrtvi. Pjevačica Jelena Rozga i kickboxer Antonio Plazibat samo su neki od poznatih koji su se oglasili i poslali poruke mira i podrške, naglašavajući važnost suzbijanja nasilja i promicanja tolerancije.

Ovaj slučaj nasilja ponovno je otvorio pitanja o efikasnosti sustava u zaštiti mladih i nužnosti edukacije o posljedicama nasilnog ponašanja. Iako su reakcije nadležnih institucija brze, javnost i dalje s nestrpljenjem očekuje detalje istrage i konkretne mjere koje će se poduzeti kako bi se ovakvi slučajevi u budućnosti spriječili.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide