Covid putovnica bit će obavezna za ulazak u klubove i na koncerte

Covid putovnica bit će obavezna za ulazak u klubove i na koncerte

Digitalna zelena potvrda, odnosno covid-putovnica, od 1. lipnja mogla bi postati glavna ulaznica na koncerte i u klubove te za zabavu bez pridržavanja epidemioloških mjera, neslužbeno doznaje Jutarnji list od izvora bliskog Nacionalnom stožeru. 

Prema onome štu su do sad otkrili iz Nezavisne udruge ugostitelja održat će se dva pilot projekta zabave i vjenčanja koji bi trebali otvoriti put drugim javnim okupljanjima u Hrvatskoj, prenosi Tportal.

Prvi pilot projekt kreće u četvrtak 13. svibnja, a radi se o poslovno-privatnom domjenku sa 80 do 100 uzvanika, i to cijepljenih sa dvije doze cjepiva unazad 14 dana. Sedam dana nakon domjenka uzvanici će morati na testiranje.

Drugi događaj je dva dana poslije, u subotu. Bit će to simulacija svadbene svečanosti s više od 100 uzvanika, jer u tako kratkom roku nisu uspjeli pronaći mladence. Osim toga, oni ne mogu diktirati uzvanike, a imaju strogo određeno koji ljudi mogu sudjelovati.

‘Sve će biti po uzoru na svadbu s večerom, glazbom uživo, plesom. Tu će biti tri vrste uzvanika – oni koji su preboljeli koronavirus unazad šest mjeseci, cijepljeni i oni koji imaju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati’, objasnila je Žakline Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja.

Do 20. svibnja trebalo bi znati jesu li projekti uspjeli, a radit će se i drugi pilot projekti, koncerti s većim brojem ljudi, što još nije do kraja definirano. ‘Datumi nisu spominjani, ali pričalo se da je moguće od kraja svibnja, početka lipnja, razmatrati nove mjere ako sve dobro prođe’, rekla je Troskot.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide