DHMZ objavio novo upozorenje za sjeverni Jadran i Istru, vrijedi do kraja sutrašnjeg dana

Photo credit: Canva

DHMZ je objavio upozorenje da od danas poslije podne pa do kraja sutrašnjeg dana na području sjevernog Jadrana, Gorskog kotara, Like i kontinentalnog dijela Hrvatske postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava. Grmljavinsko nevrijeme lokalno može biti izraženije i praćeno obilnijom oborinom. 

Na širem području Zagreba večeras i osobito sutra 25. srpnja velika je vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme s olujnim udarima vjetra, većom količinom oborine u kraćem vremenu te tučom, prenosi Novi List

Na snazi je žuto upozorenje za moguće grmljavinsko nevrijeme za karlovačku, zagrebačku, gospićku i kninsku regiju te Istru i Kvarner, a narančasto upozorenje za splitsku i dubrovačku regiju.

Prevladavat će sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu povremeno su mogući lokalni pljuskovi, a potkraj dana u Istri i sjeverozapadu unutrašnjosti mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina.

Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C, izvijestio je DHMZ.

Sutra se pak očekuje promjenljivo i vrlo nestabilno vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujna nevremena, već u noći u zapadnim predjelima. U Dalmaciji najviše sunčanih razdoblja.

Vjetar umjeren do jak jugozapadni na Jadranu i jugo, u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno i olujan.

Najniža temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu između 24 i 29 °C. Najviša dnevna od 27 i 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide