DHMZ proglasio crveni i narančasti alarm za ove dijelove zemlje

DHMZ proglasio crveni i narančasti alarm za ove dijelove zemlje
Photo Credit: Canva

Crveno upozorenje za vjetar izdano je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak, 11. siječnja, za područje Riječke regije, Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije, a narančasto za regije: Knin, Split, Dubrovnik i zapadnu obalu Istre, prenosi Net.hr

Na području Riječke regije očekuje se olujna, podno Velebita i orkanska bura s najjačim udarima vjetra većim od 130 kilometara na sat, pa su iz DHMZ-a poručili kako treba poduzeti mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom, istaknuto je.

Na području zapadne obale Istre očekuje se mjestimice vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-60 čvorova (od 65 do 110 km/h).

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide
Dvadeset godina nakon uvođenja eura ECB je pokrenuo proces redizajna novčanica.U potrazi za novim dizajnom budućih novčanica eura, Europska središnja banka (ECB) primila je prijedlog od Europskog parlamenta. Političar njemačkog Slobodnog demokrata (FDP) Moritz Körner zatražio je da osnivači BioNTecha Ugur Sahin i Özlem Türeci budu prikazani na jednoj od novčanica, prenosi Poslovni.hr. “Njihov životni put impresivna je priča o integraciji, napretku, poduzetništvu, znanstvenoj izvrsnosti i potencijalu otvorenog imigracionog društva”, rekao je.