Hrvatska bilježi turistički uspjeh s rekordnom posjećenošću u prvom kvartalu

Novigrad Istra
Foto: Eurostar

Prema informacijama koje navodi Novi list, hrvatski turizam doživljava pravu renesansu. U prvih nekoliko mjeseci ove godine, zemlja je zabilježila impresivnih više od 1,1 milijun dolazaka i preko tri milijuna noćenja, što je porast od 16 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ovaj optimističan trend nastavio se i tijekom uskrsnih blagdana, kada je ostvareno više od 380 tisuća noćenja, ističe 24sata.

Za ove pozitivne promjene zaslužni su, između ostalog, i domaći gosti, kao i posjetitelji iz Slovenije, Njemačke i Austrije. Istra, Kvarner i Splitsko-dalmatinska županija prednjače s najvećim brojem noćenja, dok su Zagreb, Rovinj, Dubrovnik, Split, Opatija, Poreč i Zadar destinacije koje privlače najveći broj gostiju.

Rast turizma nije ograničen samo na jadransku obalu, s 20 posto više noćenja nego prošle godine, već se širi i na kontinentalni dio zemlje, gdje je zabilježen porast od sedam posto. Tijekom uskrsnih blagdana, hotelski kapaciteti bili su najtraženiji, s Porečem, Dubrovnikom, Zagrebom, Rovinjem i Splitom na čelu kao najpopularnijim odredištima.

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, izjavio je kako su ovi rezultati pokazatelj sve bolje prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje i atraktivne destinacije. Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, dodala je da su pozitivni trendovi rezultat sustavnog rada na usmjeravanju hrvatskog turizma prema održivom razvoju, te potvrda da turisti prepoznaju Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju s bogatom ponudom.

Ovi rezultati ne samo da potvrđuju Hrvatsku kao top destinaciju za odmor tijekom cijele godine, već i signaliziraju optimistične trendove za nadolazeću turističku sezonu. Izvori kao što su Novi list i 24sata naglašavaju kako je rast turizma u Hrvatskoj rezultat sveobuhvatnih napora u promociji zemlje kao destinacije koja nudi raznovrsne sadržaje i doživljaje tijekom cijele godine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide