HZZO ima važno upozorenje za građane

Umirovljenici mogu predati zahtjev za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje
Photo Credit: Canva

Djelatnici HZZO-a ne bave prodajom ni preporukama bilo kakvih proizvoda. 

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u četvrtak građane da ne nasjedaju na telefonske pozive u kojima im nepoznate osobe lažno se predstavljajući nude usluge i proizvode jer je riječ o prevari.

“Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode”, priopćio je HZZO.

U pokušajima prijevara, kažu u HZZO-u, nepoznate osobe lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te putem telefona ili na kućnom pragu nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate.

Napominju da je u proteklih nekoliko godina bilo više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Ističu da HZZO poslove vezane za ostvarivanje prava na obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje obavlja u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama ni telefonskim pozivima.

Ističu također da se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom ni preporukama bilo kakvih proizvoda.

Građane koji se nađu u sumnjivoj situaciji pozvali su da ne daju osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji, prenosi Poslovni.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide