INSPEKTORI U AKCIJI: Kontrolirat će se poduzetnici koji koriste mjere

inspekcija-eurostar

Zbog određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19), Porezna i Carinska uprava najavile su veliku akciju. Kontrolirat će naimke prihode poduzetnika, ali i izdavanje računa, prenosi Dnevno.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini”, priopćili su iz Porezne uprave.

Osim toga, tvrde, nastojat će, kako tvrde, spriječiti sivu ekonomiju te zaštititi Državni proračuna i porezne obveznike koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

“Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja. Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu”, zaključuju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide