Međunarodni dan suzbijanja trgovine ljudima

18. listopada diljem Europe obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Ovaj se dan obilježava od 2007. godine preventivnim aktivnostima te podizanjem svijesti javnosti o ovom problemu. Trgovanje ljudima identificirano je kao zločin kojim se iskorištavaju najranjiviji u društvu pri čemu im se krše brojna ljudska prava kao što su pravo na život, pravo na rad i obrazovanje, pravo na slobodu izbora, pravo na slobodu kretanja, pravo na dostojanstvo, pravo na sigurnost, pravo na jednakost, pravo na zdravlje. 

Crveni križ Bujštine će tim povodom u ponedjeljak 18.10.2021. godine obilježiti Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima u suradnji s Odjelom za prevencije PU istarske, PP Umag u vremenu 10:00h do 12:00h na Novom trgu (1. Svibnja) kada će biti postavljena instalacija lutke koja će simbolizirati žrtvu trgovine ljudima. Paralelno s tim ista će se aktivnost organizirati i na području Buja u vremenu od 10:00h do 12:00h na Trgu J. B. Tita u suradnji sa PP Buje. Građani će se tom prigodom moći upoznati s oblicima trgovine te koje su najranjivije skupine građana, a sve u svrhu dobivanja opće slike o važnosti provođenja preventivnih programa o suzbijanju trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima jedna je od najunosnijih aktivnosti na kojoj se temelji globalni kriminal i ujedno jedan od najočitijih primjera kršenja ljudskih prava. Trgovanje ljudima se događa svuda oko nas a izloženi su najčešće oni najranjiviji.

Pozivamo građane da se dobro informiraju te na taj način povećaju otpornost i smanje rizik da postanu i sami žrtve.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
05/12/2021, 09:14
Umag
 

Oblačno
8°C
Subjektivno: 9°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vjetra: 0 km/h I
Naleti vjetra: 0 km/h
Izlazak sunca: 07:30
Zalazak sunca: 16:23