Meteorolog objavio kakav će biti početak jeseni

vrijeme
Photo credit: Canva

Nakon što je protekle dane obilježio još jedan ovoljetni toplinski val, stigla je najavljena promjena vremena. Nagli pad temperature, jaka kiša i vjetar najprije su pogodili zapadnu obalu Istre, a pogoršanje vremena proširilo se na jug i unutrašnjost zemlje. 

U središnjem Dnevniku HTV-a gostovao je prognostičar Izidor Pelajić. Rekao je kako se najveći pad temperature, za desetak stupnjeva u odnosu na jučerašnje maksimalne vrijednosti, dogodio na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, prenosi Index

“Jug i istok su ostali topli, osobito istok, gdje su se i danas temperature kretale oko 36 stupnjeva”, rekao je.

Istaknuo je i da je najviše oborina palo na sjevernom Jadranu te da su, osim na području Rijeke, grmljavinska nevremena zabilježena i u Dalmaciji, na području Makarske i južnije prema Dubrovniku, te manjim dijelom u Slavoniji, uglavnom oko Požege i sjevernije.

Vraća se ljeto
“U nastavku noći će to biti dosta često, a zatim će prijeći u vrijeme povremenog grmljavinskog nevremena, ali će ono biti manje lokalizirano, manje ovako izraženo, iako je dalje prisutna ta mogućnost”, rekao je Pelajić naglasivši da je trenutno na snazi narančasto upozorenje do kraja dana.

Na pitanje što nas očekuje početkom jeseni, Pelajić je rekao da će ove nestabilnosti potrajati 3-4 dana, do četvrtka.

“Zatim će biti opet nešto stabilnijeg i malo toplijeg vremena, tako da ćemo u taj klimatološki početak jeseni uploviti u toplijem vremenu”, istaknuo je.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide