Na listi najpopularnijih mjesta za odmor u Europi našao se i hrvatski otok

Amerikanci istaknuli hrvatski otok kao jedan od najboljih u Europi
Photo Credit: TZ Hvar

Aktualni podaci nastali su proučavanjem Googleovih podataka u posljednjih 12 mjeseci u 185 zemalja.

Najpopularnija je europska destinacija među turistima iz cijelog svijeta, sudeći po novom istraživanju – Santorini. Na drugom se mjestu smjestila Ibiza, a broncu nose Kanari, preciznije Tenerife. Hrvatska i Hvar našli su se na visokom 12. mjestu od 185 zemalja. 

Aktualni podaci nastali su proučavanjem Googleovih podataka u posljednjih 12 mjeseci u 185 zemalja, piše Daily Mail, a prenosi Poslovni. Santorini je na vrhu liste koju potpisuje britanska putnička agencija CV Villas i najpopularnije je europsko mjesto u 47 zemalja svijeta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju, Australiju i Novi Zeland.

Santorini slovi kao jedan od najljepših i najslikovitijih grčkih otoka, a smješten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna. Poznat je po svojoj plavo-bijeloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mjesto na otoku je Oia, sa svojim plavim kupolama i bijelim kućama, ali oni koji požele više mira i manje gužve kreću na manje popularne dijelove otoka.

Odmor na Ibizi priželjkuju stanovnici 29 zemalja: uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal.

Trećeplasirani Tenerife je top-destinacija za zimski odmor s najvišom prosječnom najvišom temperaturom u hladnijim mjesecima koja grije sa svojih dvadeset Celzijevih stupnjeva. To je najpopularnije španjolsko odredište za 12 europskih zemalja, uključujući Španjolsku, UK, Njemačku i Belgiju.

Prvih pet zaokružuju talijanski otok Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mjestu, a zatim Grčka nastavlja svoj pobjednički niz s odredištima poput Kosa, Mikonosa i Krete, koja se nalaze među najtraženijim europskim mjestima za odmor.

Najpopularnija mjesta za odmor u Europi

Santorini, Grčka
Ibiza, Španjolska
Tenerife, Španjolska
Sicilija, Italija
Krf, Grčka
Kos, Grčka
Antalija, Turska
Sardinija, Italija
Mikonos, Grčka
Kreta, Grčka
Mallorca, Španjolska
Hvar, Hrvatska
Toskana, Italija
Zakintos, Grčka
Lanzarote, Španjolska
Bodrum, Turska
Algarve, Portugal

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide