Neki mesari razmišljaju o povlačenju mljevenog mesa iz ponude

Photo credit: Canva

Vlada je ograničila cijene devet proizvoda, od kojih su četiri mesna. Vlasnik zagrebačke mesnice Beefshop Mišo Pešić koji je za Novi dan komentirao ovu odluku, razmišlja o povlačenju mljevenog mesa iz prodaje. 

Ističe kako su neugodno iznenađeni da se država odlučila na taj korak te su to, kako kaže, saznali iz medija, još nije bilo dopisa i pregovora, prenois Poslovni.

“Bavim se premium mesom koje ekstremno skupo u nabavi. Volio bih da mi netko iz Vlade objasni po kojoj cijeni bismo to trebali prodavati da možemo platiti PDV i radnike”, poručio je vlasnik mesnice Mišo Pešić za N1.

Dodao kako je dosad struju plaćao 6.000 do 7.000 kuna, a sad je 17 tisuća.

Navodi kako su prinuđeni podignuti neki postotak kako bi mogli plaćati obaveze prema državi i radnicima te da opstanu.

“Ne smijemo zaboraviti da smo imali koronu i ona još traje. Početkom ove godine meso je drastično poskupjelo. Bavim se uvozom iz cijelog svijeta, u jednom danu mi je biftek poskupio šest eura. To je borba s dobavljačima i pregovaranje”, kaže.

Naglašava kako će za njega biti jako teško ako će morati ćevape prodavati po 30 ili 40 kuna, a nabava je puno veća. Postoji mogućnost, kako kaže, da će mljeveno meso morati povući iz prodaje ako Vlada ustraje u odluci.

“Nadam se da će Vlada naći dobar kompromis da svi izađemo iz ove krize”, rekao je vlasnik mesnice Mišo Pešić.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide