"Istra za one koji vole uživati" naziv je članka u njemačkom časopisu

Njemački časopis za jahtaše objavio specijal o Hrvatskoj: "Omiljena destinacija"

“ISTRA za one koji vole uživati” naziv je velikog članka u novom broju luksuznog njemačkog časopisa Yacht. 

Zapravo je baš Hrvatskoj posvećen specijal ovog broja časopisa za jahtaše s njemačkog govornog područja, koje je važno za ovu granu turizma, donosi Index.

Novi broj Yachta ima 116 stranica, a specijal posvećen Hrvatskoj nalazi se od 18. do 34. stranice.

Hrvatska kao najpopularnije odredište

“Čak i u vrijeme pandemije Hrvatska ostaje najpopularnije odredište u inozemstvu za čarter nautičare iz Njemačke i Austrije. Stoga ćemo ovog proljeća ponovno izvještavati o najuzbudljivijim vijestima s hrvatske obale i otoka. Jer se opet puno toga dogodilo između Pule na sjeveru i Dubrovnika na jugu zemlje.

Osim toga, predstavljamo preporučene restorane uz obalu istarskog poluotoka – od prizemnih ribljih restorana do zvjezdastih gurmanskih hramova.

Dajemo uvid u ekonomsku situaciju čarter industrije na licu mjesta i objašnjavamo koja se korona ograničenja trenutno primjenjuju na koje regije zemlje”, navodi se u Yachtovoj najavi specijala posvećenog Hrvatskoj.

Gastro vodič za Istru

U časopisu nude i informacije za jahtaše o tome kakvi su korona propisi za sve koji planiraju krstarenje Jadranom, kao i što je novo u lukama uz obalu. “Plus: Gastro savjeti za Istru”, ističu.

U časopisu se hvali ljepota Istre, koju čine “rimski amfiteatar u Puli, venecijanski gradovi poput Poreča i Rovinja, te habsburška raskoš Opatije”. Ističe se da se na području Istre već više od dvije tisuće godina talože kulture te je proglašavaju “jednom od najljepših i najzanimljivijih regija Sredozemlja”. Hvali se Istra kao melting pot kultura, a to se, napominju, vidi i u istarskoj kuhinji.

“Između slovenskog Kopra na sjeverozapadu i Opatije na sjeveroistoku na sto milja nalazi se oko pedeset zaljeva, uvala i sidrišta”, piše Yacht i konstatira da se u Istri može provesti “višetjedni odmor”.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide