Noć Muzeja 2021.

Noć Muzeja 2021
Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.
Tema: ZADAĆE MUZEJA U UVJETIMA KRIZA
Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije COVIDA-19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. NOĆ MUZEJA održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA, na način koji je imanentan vremenu i funkcioniranju muzeja u uvjetima globalne svjetske krize.
Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Šesnaestu Noć muzeja planiramo realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Uspjehu Noći muzeja svih ovih godina, prvenstveno ste doprinijeli Vi kolege muzealci i atraktivni programi, tradicionalna muzejska publika i „nova publika“ , koja je dijelom generirana i iz manifestacije Noć muzeja. Posebnu zahvalnost dugujemo svim medijima, pokroviteljima, partnerima i sponzorima, kao i svim gradovima, općinama i mjestima…
Datum održavanja 29/01/2021

Jedan od naših najznačajnijih, nezaobilaznih partnera u realizaciji Noći muzeja je HRT, koja je svih proteklih godina praćenjem nacionalne kulturne manifestacije Noć muzeja u emisijama različitih programskih formata, a posebno izravnim emitiranjima u PRIME TIME, pomogla organizatorima na afirmiranju manifestacije i hrvatskih muzeja, a time stvaranju pozitivnog javno mijenja.

Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja, unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom corona virusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide