Peta smrt u vojsci u samo dva mjeseca

Peta smrt u vojsci u samo dva mjeseca
Photo Credit: Saša Miljević/PIXSELL

Nova tragedija pogodila je Hrvatsku vojsku. Izvan službe je smrtno stradala pripadnica Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvijestilo je Ministarstvo obrane. Riječ je o vojnikinji s područja Vukovarsko-srijemske županije, prenosi Telegram.

Ovo je peti slučaj smrti pripadnika vojske u nešto više od mjesec dana. Prije tri dana pronađen je smrtno stradali pripadnik Oružanih snaga u Zagrebačkoj županiji, a tjedan dana prije pronađen je smrtno stradali vojnik na području Varaždinske županije. Sedam dana prije toga u prometnoj nesreći kod Vrbovca smrtno stradao pripadnik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske

Oko mjesec dana ranije, u razmaku od dva dana pronađena su dva smrtno stradala vojnika. Pripadnik oružanih snaga pronađen je 10. lipnja na području Bjelovarsko-bilogorske, dok je dva dana prije toga na području Zagrebačke županije pronađen smrtno stradali dragovoljni ročni vojnik.

Iz MORH-a su istaknuli su kako se za prijem u djelatnu vojnu službu provodi psihološko testiranje kandidata, kao i kod redovitih liječničkih pregleda djelatnih vojnih osoba koji su obavezni svake tri godine. MORH je naglasio kako je prevencija izvanrednih događaja zadaća svih zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
02/08/2021, 21:50
Umag
 

Mogući pljuskovi
23°C
Subjektivno: 22°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vjetra: 11 km/h Z
Naleti vjetra: 11 km/h
Izlazak sunca: 05:51
Zalazak sunca: 20:32