Pozitivni trendovi u turizmu: U Hrvatskoj je više od 910.000 turista

Borba za svakog turista ove će godine biti teža nego ikad
Photo Credit: Canva

Operativni plan hrvatskog turizma za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije.

Hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine ostvaruje pozitivne trendove u obliku rasta turističkog prometa, kazao je u utorak direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić navodeći kako u zemlji trenutačno boravi više od 910 tisuća turista. Staničić je to rekao na koordinacijskom sastanku HTZ-a s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije održanom u Šibeniku. Sastanku su, uz Staničića i direktora TZ Šibensko-kninske županije Krešimira Šakića, prisustvovali i predstavnici 18 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije, izvijestili su iz HTZ-a, prenosi Večernji

– Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ukupno ostvareno više od 9,2 milijuna dolazaka te gotovo 42 milijuna noćenja, što je 12 posto više dolazaka i šest posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 2,5 milijuna dolazaka i 14,5 milijuna noćenja, što je na razini srpnja lani – kazao je Staničić. Naveo je kako trenutačno u zemlji boravi više od 910 tisuća turista, a u Šibensko-kninskoj županiji više od 60 tisuća. 

Nakon prezentacije Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, u kojem su identificirani konkurentni i autentični turistički doživljaji Hrvatske i koji za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije, na sastanku se govorilo i o planiranim promotivnim aktivnostima na emitivnim tržištima do kraja godine te očekivanim rezultatima u ostatku godine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide