Ryanair u Zagrebu objavio plan letova za zimu. Imaju jednu novu destinaciju

Photo credit: Canva

Ryanair će u zimskom redu letenja s 19 linija povezivati Zagreb s europskim odredištima od kojih je jedna nova i to za Kanare, pri čemu očekuje rast broja putnika u odnosu na lanjsku zimsku sezonu, rekao je na konferenciji za novinare komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness.

Očekuje da bi idućih nekoliko godina Ryanair u Zagrebu operirao s pet-šest zrakoplova te mogao dosegnuti pet milijuna putnika na godinu. McGuinness kaže da se promet nakon pandemije vraća te da će Ryanair tijekom zimskog reda letenja u Zagrebu imati tri zrakoplova. Tvrdi da kompanija u Zagrebu neizravno podržava više od tisuću radnih mjesta, a 90 izravno (pilote, kabinsko osoblje, inženjere). Piše: index.hr

Iznio je da je kompanija u fiskalnoj godini od travnja 2022. do kraja ožujka 2023. godine u i iz Zagreba prevezla 1.2 milijuna putnika ili 22 posto više nego u prethodnoj fiskalnoj godini, a sličan rast očekuje i u tekućoj godini.

Prva tri odredišta s kojima Ryanair povezuje Zagreb prema njegovim su riječima London Stansead, Bergamo i Dublin.

Osim planova za zimski red letenja za Zagreb s 19 linija, od kojih je nova za Kanare, McGuinness je najavio i povećanje broja letova na postojećim linijama za Basel, Dublin, Goteborg, Malagu, Maltu, Memmingen i Paris Beauvais. Iako je to ranije najavljivano kao mogućnost, Ryanair ove godine još neće zimi letjeti za Zadar.

Ukupno za Hrvatsku vjeruje da bi u tekućoj fiskalnoj godini mogli doći do brojke od tri milijuna putnika. Na pitanje o suradnji sa zračnom lukom Zagreb i naknadama koje plaćaju, kazao je da su zadovoljni, iako svako povećanje naknada utječe na troškove, koje Ryanair nastoji što više minimizirati.

Ryanair ima gotovo četiri puta veću dobit nego lani
Kako su ranije objavili iz kompanije, Ryanair je u tromjesečju do kraja lipnja ove godine ostvario dobit nakon oporezivanja gotovo četiri puta veću nego u istom lanjskom razdoblju, oko 663 milijuna eura, dok je prihod porastao 40 posto, na 2.6 milijardi eura, uz 42 posto višu prosječnu cijenu karata i 11 posto više prevezenih putnika.

Kompanija očekuje da će u poslovnoj godini koja završava u ožujku 2024. godine prevesti oko 183.5 milijuna putnika ili devet posto više nego prethodne poslovne godine, što je ujedno 123 posto više nego prije pandemije covida-19.

Ryanair ima 92 baze u 36 država, u i iz kojih koje leti s oko 3200 dnevnih letova i 558 zrakoplova, a očekuje isporuku još 390 Boeingovih zrakoplova.

Suradnjom s Ryanairom zadovoljni su i u zagrebačkoj zračnoj luci tj. u tvrtki-koncesionaru Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ), čiji je predsjednik uprave Huseyin Bahadir Bedir naglasio dobru suradnju i sa svim drugim zračnim prijevoznicama na zračnoj luci.

“Promet putnika raste iz mjeseca u mjesec. Do kraja godine očekujemo ih oko 3.7 milijuna, što će biti i više nego 2019. godine. Tome pridonosi i Ryanair koji i zimi nudi puno opcija za putovanja pa očekujemo i više putnika koji će doći istraživati Zagreb zimi”, rekao je Bedir.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide