Stiže novo naoblačenje s kišom, lokalno moguće i pljuskovima s grmljavinom

Photo credit: Canva

U utorak stiže još jedno prolazno pogoršanje i blaži pad temperature uz sjevera. 

NU Slavoniji, Baranji i Srijemu nedjeljno popodne bit će uglavnom sunčano, a najviše temperature oko 14 sati bit će i iznad 20 °C. U Posavini samo prolazno oblačnije, ali uz malu mogućnost za malo kiše. Na zapadu će biti i vjetrovito uz do umjeren jugozapadnjak.

Sunčano na jugu
Dalmacija i njezina unutrašnjost nastavljaju uz sunce i u nedjeljno popodne, doduše uz nešto tankih prozirnih oblaka lijepog vremena. Štoviše, uz jugo u daljnjem slabljenju, maksimalna temperatura oko 14 sati bit će lokalno i 25 °C, na suncu i više.

Oblaci će se najdulje zadržavati nad sjevernim Jadranom i gorjem uz umjereno jugo i jugozapadnjak. Na širem riječkom području može biti slabe i povremene kiše, a drugdje će se već i razvedravati. Temperatura ugodna, uglavnom od 20 °C do 23 °C.

Idući tjedan na kopnu i moru
Zadnji tjedan u listopadu na kopnu završit će uz dnevnu toplinu i jutarnju svježinu. Računajte i na sve češću i dugotrajniju pojavu magle i niskih oblaka. No, prije toga, u utorak stiže još jedno prolazno pogoršanje i blaži pad temperature uz sjevera. Nakon neugodnog, biometeorološki nepovoljnog predfrontalnog ponedjeljka uz južinu.

estabilno vrijeme na kopnu i sjevernom Jadranu posljedica je prelaska frontalnog sustava preko iznadprosječno toplog kopna, ali i mora. S odmicanjem oblačnog sustava na istok, danas slijedi postupna stabilizacija vremena uz novu epizodu južine, prognozirala za RTL Željka Pogačić Brckan.

U prvom dijelu dana na zapadu kopna i sjevernom Jadranu bit će još oblačno uz malo kiše. U unutrašnjosti će biti često i maglovito, osobito uz rijeke i po kotlinama. U Dalmaciji i zaobalju druga slika vremena: obilje sunca. Puhat će umjereno jugo, a u gorju jugozapadnjak pa će biti iznadprosječno toplo i na moru i na kopnu.

Drugi dio dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će uglavnom sunčano, s time da vrlo rijetko u Podravini i uz granicu sa Slovenijom može pasti poneka kap kiše i to uglavnom sredinom dana. Opet kreće neugodna južina. Dakle, bit će vjetrovitije nego prijepodne, osobito u gorju i na sjeveru područja, uz temperaturu oko 20 °C.

Na moru će idući tjedan biti pretežno sunčan. Dalmacija i zaobalje uživat će u pravom kasno jesenskom ugođaju uz iznadprosječne temperature i slab vjetar. Sjeverni dio Jadrana će početkom tjedna dobiti i malo kiše, ponajviše u utorak, a nakon toga se povećava vjerojatnost i za maglu. Više o tome u idućim prognozama, svakodnevno na RTL-u u 16:30 i 19:00.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a prognozirala je za HRT da u utorak stiže novo prolazno naoblačenje s kišom, lokalno moguće i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide