Strani radnici uspješno završili tečaj hrvatskog jezika u Umagu

Strani radnici uspješno završili tečaj hrvatskog jezika u Umagu
Foto: društvene mreže

Na kraju svake školske godine, Pučko otvoreno učilište Umag pregledava rezultate svog rada. Ove godine, ravnateljica Tatjana Vujić pripremala je diplome za radnike iz Indije i Bangladeša, zaposlenike tvornice Aluflexpack Novi, koji su uspješno položili tečaj hrvatskog jezika.

Tečaj, koji je trajao četiri mjeseca, omogućio je polaznicima svladavanje osnova hrvatskog jezika za lakšu komunikaciju na radnom mjestu i bolju integraciju u lokalnu zajednicu. Nastava se održavala u tvornici, prilagođavajući se smjenskom radu polaznika.

Magistrica filologije Dunja Pašić razvila je kurikulum koji je uključivao sve aspekte jezika kroz slikovne prikaze. Svi polaznici su uspješno završili tečaj i dobili diplome. Zbog velikog interesa, suradnja s tvornicom će se nastaviti i na jesen, a interes su iskazale i druge tvrtke.

Vujić ističe i uspješne tečajeve talijanskog i njemačkog jezika za djelatnike MUP-a i tvrtke Plava Laguna. Osim jezičnih tečajeva, Pučko otvoreno učilište Umag nudi i razne programe stjecanja mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija, financirane vaučerima HZZ-a.

Učilište je također korisnik Erasmus akreditacije do 2027. godine, što omogućuje brojne edukacijske aktivnosti. Kroz različite programe, Učilište nastoji unaprijediti rad i pomoći polaznicima u njihovom obrazovanju.

Izvor: Glas Istre

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide