Sve manje ljudi u Hrvatskoj radi u industriji

Photo Credit : Pixabay

UKUPAN broj zaposlenih u industriji u srpnju ove godine u usporedbi s lipnjem manji je za 0.6 posto, a u usporedbi sa srpnjem lani za 2.1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti (NKD), broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji je na mjesečnoj razini pao za 0.7 posto, opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 0.3 posto, dok je u rudarstvu i vađenju porastao za 0.1 posto. Prenosi: index.hr

Najviše pao broj radnika u proizvodnji računala
U sklopu prerađivačke industrije najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda, za 14.8 posto, u proizvodnji električne energije, za 5.9 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 2.4 posto te u proizvodnji strojeva i uređaja, za 1.7 posto.

Istodobno je broj zaposlenih najviše porastao u popravku i instaliranju strojeva i opreme, za 4.1 posto, u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 1.2 posto te u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, također za 1.2 posto.

Na godišnjoj razini, u srpnju prema istom mjesecu lani, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju je pao za 1.6 posto, u prerađivačkoj industriji za dva posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 1.7 posto.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide