Tijekom blagdana najviše gostiju iz Hrvatske, Njemačke i Slovenije

Tijekom blagdana najviše gostiju iz Hrvatske, Njemačke i Slovenije

Nijemci i Hrvati su uz Slovence najbrojniji gosti u Hrvatskoj tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Prema prodajnim statistikama Croatia Luxury Renta, slijede Austrijanci, Talijani, Mađari, Poljaci i Srbi, a uz ta će tržišta u nešto manjem postotku boravak u Hrvatskoj upotpuniti i gosti iz Francuske, Švicarske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine, javlja Privredni.hr

Na vrh liste najbrojnijih gostiju tijekom prošlogodišnjih blagdana izbili su domaći gosti, što se zbog tadašnjih događanja uzrokovanih pandemijom moglo i očekivati. Ove se pak sezone, zbog nešto liberalnijih mjera i mogućnosti prelaska graničnih prijelaza, situacija ponešto promijenila, pa su, uz Hrvate, u smještajnim jedinicama CLR-a najbrojniji Nijemci, dok su Slovenci zasjeli na treće mjesto.

Ovogodišnja prodaja blagdanskih aranžmana iznjedrila je vrlo specifičnu situaciju prema kojoj je srednja Dalmacija gotovo izjednačila postotak broja prodanih aranžmana s dosad vodećom Istrom. Ipak, u posljednjih desetak dana stvari su se vratile na prijašnje standarde, pa je tako Istra u vrhu s gotovo 45 posto udjela u ukupnom broju prodanih rezervacija. Slijede Dalmacija i otoci s 29 posto, Kvarner s 18 posto te kontinentalni dio na koji otpada osam posto, pokazuju statistike Croatia Luxury Renta.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide