Turisti izvadili perisku pa mještani pozvali policiju

Photo credit: Index, Screenshot: YouTube

Ronilac je zbog postupka Mađara zvao policiju, piše Poslovni.

Mađari su na Viru izvadili perisku. Radi se o zaštićenoj vrsti kojoj prijeti izumiranje, a kazna za uništavanje je i do 30 tisuća eura. O opasnom narušavanju bogatstva hrvatskog pomorja izvijestio je Morski.hr.

Javila im se Angela Bradarić iz Hrvatskog veterinarskog instituta, koja je informaciju o svemu dobila od ronioca Vedrana iz RK-a Nautilus s Visa. Ronilac joj je poslao fotografije mađarskih turista koji su izvadili zaštićenu plemenitu perisku iz mora na otoku Viru.

“Rekao sam im da ne smiju, da je zaštićena, da će platiti kaznu. Ne trzaju! Evo je vani!” ispričala je Angela prepisku s Vedranom.

Ronilac je zbog postupka Mađara zvao policiju, a pritom je educirao Mađare o kakvoj je zaštićenoj vrsti riječ.

Angela je u jednom trenutku fotografije Mađara koji imaju perisku poslala policiji. Mađari, koji su navodno također ronioci, vratili su perisku u more nakon što im je ronilac rekao da je pozvana policija.

Ostali su šokirani kada su čuli da je riječ o zaštićenoj vrsti i da ih je u Jadranskom moru samo 26. Periska je uspješno vraćena u more.

“Okupala me sreća. Od prve Vedranove poruke do dolaska policije prošlo je malo više od 20 minuta!” napomenula je Angela, koja je bila sretna jer je periska spašena.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide