U ovom gradu ne plaća se prirez, a sad je i komunalni doprinos srezan za 50 do 90 posto

Photo credit: Facebook

“Komunalni doprinos se smanjio od 50-90 posto. želimo privući mlade obitelji da grade kuće u okružju grada. Također, želja nam je privući investicije i za to smo smanjili doprinose 99 posto”, rekao je gradonačelnik. 

Cijene energenata divljaju i nitko ne zna u kojem će smjeru ići. “To nam svima predstavlja određeni izazov. Vlada je pomogla s nekim mjerama, nadamo se da će toga biti još jer mnogima su plaće ostale iste”, rekao je Burić, prenosi Poslovni.

Samobor je donio odluku o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi. “Donijeli smo odluku o smanjenju tih usluga kako bi barem malo olakšali ljudima. Mi smo i prije poznati kao grad koji nema prirez. Komunalni doprinos se smanjio od 50-90 posto. želimo privući mlade obitelji da grade kuće u okružju grada. Također, želja nam je privući investicije i za to smo smanjili doprinose 99 posto”, rekao je.

“Prednost Samobora je blizina granice, stiže nam i schenegen, nemamo prirez i porez i imamo odjel koji brzo izdaje građevinsku dozvolu. Ovisi o projekta do projekta, ali naš prosjek je oko mjesec dana za kapitalne projekte”, dodao je.

“Blizu smo Zagreba, ali samo nam fali vlak. Imamo sve za ugodan život mladih obitelji”, smatra Burić.

Napomenuo je da grad Samobor ima preko 1000 obrta, a tijekom pandemije je otvoreno 100 novih.

Što se tiče problema smeća, odlučili su uvesti otpado-mjere za stambene zgrade. “To su uređaji koji mjere koliko tko otpada baca i, naravno, onaj tko proizvodi više smeća plaća više”, objasnio je Burić.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide