Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora

Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora
Ilustracija

Napad u Trogirskoj Osnovnoj školi otvara pitanje sigurnosti učitelja

U srijedu popodne, trogirska Osnovna škola Majstora Radovana postala je poprište šokantnog incidenta koji je potresao javnost. Roditelj jedne od učenica, motiviran oduzimanjem mobitela svoje kćeri tijekom nastave, fizički je napao nastavnika biologije i kemije. Incident je izazvao brzu reakciju policije koja je napadača uhitila, dok je napadnuti nastavnik zatražio liječničku pomoć, ostavljajući zajednicu u nevjerici i strahu.

Predsjednica Udruge ravnatelja osnovnih škola, Antonija Mirosavljević, oštro je osudila napad, upozoravajući na sve češće prekoračenje granica od strane roditelja te na smanjeni autoritet i ugled učiteljskog zvanja u društvu. Mirosavljević naglašava nedostatak adekvatne zaštite za učitelje i zaposlenike škola, ističući nužnost hitnog pojačavanja odgojno-obrazovnih programa usmjerenih na izgradnju pozitivnih vrijednosti i empatije.

Ravnateljica Osnovne škole Majstora Radovana, Zorana Bakula, izrazila je zabrinutost za sigurnost učenika i djelatnika, postavljajući pitanje o potrebi zaštite na ulazima u javne ustanove. Incident je izazvao i reakciju lokalne zajednice, s pojedincima koji izražavaju podršku napadnutom nastavniku i osuđuju nasilničko ponašanje.

Ovaj događaj baca svjetlo na dublji problem nedovoljne zaštite nastavnog osoblja i nedostatka odgovarajućih preventivnih mjera u školama. 

Postavlja se pitanje odgovornosti obrazovnog sustava i društva u cjelini prema stvaranju sigurnog i poticajnog okruženja za obrazovanje. 

Potrebno je hitno adresirati problem loših reakcija roditelja prema nastavnicima, koji nije samo odraz individualnih incidenata, već ukazuje na širu krizu poštovanja i komunikacije unutar obrazovnog sustava.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide