Uhićen zbog mučenja životinja u Splitu

Uhićen zbog mučenja životinja u Splitu
Ilustracija

Prema informacijama koje navodi tportal.hr, splitska policija je nakon detaljne istrage uhitila 64-godišnjeg muškarca iz Stobreča, optuženog za mučenje velikog broja pasa i dva vuka, kao i za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Ovaj šokantni slučaj otkriven je nakon što je policija, uz sudski nalog, obavila pretragu stana, vozila i ostalih prostora povezanih s osumnjičenikom, a u istraživanje se uključila i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata.

Veterinarski očevid otkrio je da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, uključujući 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka, koji su strogo zaštićena vrsta. Piše tportal.hr, trenutačno je u tijeku zbrinjavanje pronađenih životinja i poduzimanje daljnjih mjera sukladno zakonu.

Istraživanjem je utvrđeno da je privedeni od neutvrđenog datuma do 27. ožujka mučio životinje, ograničavao im kretanje i uzrokovao im bol i patnju, čime je ostvario obilježja više kaznenih djela, uključujući ubijanje ili mučenje životinja i uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti. Nakon dovršetka istrage, muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a o događaju je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede.

Za više informacija i detalja o ovom slučaju, posjetite izvorni članak na tportal.hr.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide