Uhićenja zbog sumnje na mito kod gradnje pročistača. Spominje se i Istra

Photo credit: Canva

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske). Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja, objavilo je ravnateljstvo policije.

Ured europskog javnog tužitelja u četvrtak je potvrdio da su tri osobe uhićene zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano uz dodjelu radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije pročišćavača otpadnih voda u Varaždinu. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima su bivši gradski vijećnik i varaždinski poduzetnik Robert Gotić te bivši direktor varaždinske komunalne tvrtke Varkom Željko Bunić, koji je bio vijećnik nezavisne liste Ivana Čehoka, javlja Jutarnji.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide