Velike štete od nevremena koje je zahvatilo istok zemlje

Velike štete od nevremena koje je zahvatilo istok zemlje
ilustracija

Nevrijeme koje je zahvatilo istočne dijelove Hrvatske 4. lipnja 2024. godine uzrokovalo je znatne štete na infrastrukturi, uključujući oštećenja na krovovima i fasadama zgrada te na poljoprivrednim površinama. Prema lokalnim izvješćima, tuča koja je pratila nevrijeme posebno je poharala vinograde, što bi moglo imati dugoročne posljedice na vinarsku industriju u regijama Županje, Otoka do Iloka. Lokalne službe su angažirane na procjeni štete i koordinaciji radova na sanaciji oštećenih objekata i poljoprivrednih površina.

Ulice Iloka potpuno bile su pod vodom. U samo 20 minuta palo je kiše koliko inače padne u gotovo mjesec dana, a uz nju i tuča veličine oraha. Šteta je golema, a prizori apokaliptični po cijelom gradu. Popravci su na svakom koraku. Ceste, porušena stabla, ogoljene fasade… Šteta je nastala i u domovima. Stradali su i iločki vinogradi.

Za dodatne informacije i pomoć, stanovnici pogođenih područja mogu se obratiti lokalnim vlastima ili nadležnim ministarstvima. Lokalne vlasti i humanitarne organizacije su također pokrenule inicijative za prikupljanje pomoći za najteže pogođene obitelji i poduzeća.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide