Veliki neredi u Splitu nakon utakmice

Veliki neredi u Splitu nakon utakmice
Foto: screenshot

Zbog nereda privedena 51 osoba, tri policajca završila u bolnici.

Prema informacijama koje navodi Index.hr, Split se našao u središtu navijačkih nereda nakon polufinalne utakmice Hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka. Pobjeda Dinama od 1:0 izazvala je izljev frustracija i bijesa među navijačima, koji su svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama grada, paljenjem kontejnera, bacanjem kamenja, boca, i bengalki na policiju.

Drama je započela odmah nakon utakmice oko Poljuda, gdje su se čuli topovski udari, a izbila je i tučnjava. Scena je postala sve dramatičnija s navijačima koji su divljali u širem krugu stadiona prevrtali kontejnere i sl, a policija je odgovorila suzavcem, piše Index.hr. Slobodna Dalmacija dodaje da je situacija eskalirala i izvan stadiona, gdje su se sukobi s policijom nastavili na Starom placu, a prolaznici su bježali pred podivljalom masom.

Iako su se neredi nakratko smirili, oni su bili samo uvod u još veću eskalaciju nasilja. Na Poljudu, dio navijača Hajduka utrčao je na teren i krenuo prema igračima Dinama, što je izazvalo dodatnu napetost i sukobe. Policija je morala intervenirati kako bi smirila situaciju, a navijači su gađali BBB-e bakljama i sjedalicama.

U međuvremenu, u gradu su gorjeli kontejneri, a područje oko Poljuda nadlijetala je policijska helikopterska jedinica. Sukobi su se nastavili i na ulicama, gdje su navijači koristili staklene boce, baklje, kamenje i čak letve kao oružje protiv policije, prema Slobodnoj Dalmaciji.

Izvor navodi da su policajci bili prisiljeni koristiti suzavac da bi razbili masu, a mnogi su završili s krvavim glavama i natečenim koljenima. Policija je naposlijetku uspjela uspostaviti red, ali atmosfera u Splitu ostala je napeta.

Ova noć u Splitu ostat će zapamćena po svojoj žestini i nekontroliranom izljevu emocija. Uprkos neredima, Dinamo i Rijeka ostaju fokusirani na nadolazeće finale, s prvim susretom 15. svibnja u Zagrebu, a uzvratom na Dan državnosti, 30. svibnja, na Rujevici.

Detaljnije: index.hr i slobodnadalmacija.hr

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide