117. Dani grožđa podarili posjetiteljima izuzetno sadržajan i raznolik program te bogate novčane nagrade

Tradicionalni način druženja koji ne ide u zaborav
Natjecanja su bila i u tradicionalnim igrama koja su kroz povijest imala vrlo bitnu ulogu u društvenom životu. Riječ je o „mori cantadi“ te briškoli i trešeti.

Briga o najpotrebnijima
Nezamislivi su Dani grožđa bez humanitarnog djela koji je i ove godine bio prisutan u sklopu velike „Krostate s 2023 bobice“. Riječ o kolaču od grožđa koji se, uz čašu vina, dijelio prisutnima i čiji ukupni prihod je doniran za Centar za inkluziju i podršku zajednici te posebnom odjelu pri Osnovnoj školi Mate Balota Buje. Ove godine je prikupljeno hvalevrijednih 1.114,60 eura.


Glazba za sve ukuse
Što se tiče glazbenog programa, bio je blago rečeno bogat. Nastupili su razni bendovi, orkestar, limena glazba, vokalne skupine i DJ-i. U petak na repertoaru su bili Malvazija band, Pop Gunz, Dj Dazz, Dj Nikola z Kukurini, Les Babettes & The 1000 Streets’ Orchestra, a u subotu Oscar & Noemi, Bura band, Limena glazba ZT Buje, Puhački orkestar“Arcobaleno Junior, Ilija Ludvig, Dj Rubikon, Nočni Skok i Vatra, dok u je nedjelju nastupio Replay Band, grupa Bukaleta i Četiri tenora.


Nezamisliva proslava bez bujskih vina
Ulaganje u vinarstvo je konstanto prisutno na području Buja, a posebice za Praznik grožđa gdje su vina bila sve prisutna. Posjetitelji, osim na štandovima mogli su uživati u njihovom okusu za vrijeme „vinske šetnje“ koja je bila predvođena limenom glazbom i koja je „potekla“ starogradskom jezgrom gdje su posjetitelji mogli uživati u zakuskama i vinima lokalnih vinarija.


Imati dobra vina, je danas nezamislivo bez edukacije i udruživanja, pa je stoga u prostorijama POU organizirano predavanje Udruge Grada Vina, gdje na repertoraru je bila međunarodna suradnja i prezentacija bujskog vinarstva.


Povijesna vozila na jednoj od najstarijih manifestacija
Središte grada, za vrijeme manifestacije, je dobilo poseban štih i zahvaljujući raritetnim automobilima koji su bili izloženi bujskim ulicama u subotu i old timer Tomos motorima u nedjelju.


Velika tombola pobjednicima podarila bogate nagrade
Vrhunac proslave desio se u nedjelju u popodnevnim satima, nakon mimohoda alegorijskih kola, kada je došlo vrijeme za Veliku tombolu, čiji nagradni fond je iznosio nevjerojatnih 13.800 eura (103.976,10kn) i na kojoj su nagrade osvojili:
TOMOBOLA – 10.000 eur (75.345,00kn) – Šorgo Aldo
CINQUINA – 2.500 eur (18.836,25kn) – Elisabeth Belle Benčić
QUATERNA – 800 eur (6.024,60kn) – Vardabasso Michele i Stipančić Anđelo
TOMBOLIN – 500 eur (3.767,25kn) – Ziraldo Marica

Uspješno privedena kraju manifestacija
Organizatori Dana grožđa, ove godine su uspjeli privući veliki broj ljudi i nakon dugog niza godina ponovo popuniti Istarsku ulicu sa šatorima na kojima je bila bogata eno gastronomska ponuda. U konačnici je cijeli događaj završio u znaku zabave, druženja i pozitivne atmosfere uz glazbu koja je posjetitelje otpratila u noć.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide