Aktivan i ukusan prvomajski vikend u Novigradu

Građanskom inicijativom i tradicionalnim prvomajskim piknikom

Novigrad obilježava Praznik rada 

Novigrađani i gosti grada i ove će godine moći uživati u popularnom Prvomajskom pikniku u parku uz more u naselju Karpinjan, ali i u drugim zabavnim, sportskim i kulturnim događanjima koja počinju već u subotu.

Mještani naselja Dajla, okupljeni u građanskoj inicijativi „Dajla živi“, udruzi „Za stare i mlade“ i Mjesnom odboru Dajla, pozivaju vas da dođete u subotu, 29.04.2023. godine podržati manifestaciju kojom se želi ukazati na vrijednost nekadašnjeg benediktinskog samostana, odnosno ladanjske vile s parkom koji propadaju. To zdanje iz druge polovice 18. st. je, naime, jedan od najvrjednijih kulturnih spomenika na području Novigrada te jedna od rijetkih neoklasicističkih građevina na hrvatskoj obali.

Kako bi ukazali na potrebu što skorije obnove ili prenamjene objekta te istaknuli svu ljepotu povijesne vile, domaćini su pripremili bogat program u kojem će moći uživati i stanovnici Dajle i njezini gosti. Od 16 sati održavat će se izložba starih fotografija, izložba Udruge Atelier Agata, interaktivna radionica Kristine Kulišić „U potrazi za tajnama Dajle“, radionice za djecu u organizaciji Dječjeg vrtića „Tičići“ – Novigrad i Scuola dell´infanzia „Girasole“ – Cittanova, koncert klasične glazbe u crkvi u izvedbi novigradskog gitarističkog ansambla, sajam autohtonih proizvoda, ali i zabavni sadržaj uz DJ Mile i 3D band te vrlo bogata eno-gastronomska ponuda.


Sredstva koja će se prikupiti na manifestaciji bit će uložena u uređenje malog parka u prednjem dvorištu samostana s predivnim pogledom na more.

Kruna produženog vikenda u Novigradu povodom Praznika rada bit će Prvomajski piknik na prostranoj livadi uz more, u Parku Janeza Ziherla. Prvomajski program započetiće u 11 satiBIKE & WALKprogramom, odnosno rekreativnim pješačenjem i vožnjom biciklom. Ljubitelji biciklizma će tako moći odvoziti 25 km dugu stazu zelene zone Novigrada, a hodanje je predviđeno stazom dugom 6 km uz more do Marede i natrag. Za sve sudionike ovog rekreativnog bike&walk-a organizatorisupripremili ručak po povratku na cilj u Karpinjanu.


Piknik program slijediu 13 sati i trajat će do večernjih sati. Posjetitelji neće trebati brinuti o nedjeljnom ručku jer ih ondje očekuje bogata prvomajska ponuda hrane i pića, pored ostalog i neizbježni „prvomajski fažol“. No,za sve one koje žele sami ispeći mesne i ine delicije, na raspolaganju će im biti rent-a-grill, odnosno najam očišćenih i zagrijanih gril ploča.

Za ugođaj će se pobrinuti Alfa Time Band na pozornici uz hlad borova. Bit će to krasno popodne u prirodi kako za odrasle, tako i za djecu jer će imati na raspolaganju dječje igralište.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide