Brtonigla kroji velike planove za budućnost

Općina Brtonigla slavi Dan Općine - Sv. Zenon

Načelnik općine Brtonigla, Neš Sinožić, iznio je detalje o brojnim realiziranim projektima i budućim planovima koji stavljaju gospodarstvo, poljoprivredu i turizam u središte razvoja ove male zajednice s više od tisuću i pol stanovnika,  javlja Glas Istre. Sinožić, koji je prethodno služio kao zamjenik načelnika, donosi iskustvo i inovacije u upravljanje, što se posebno očituje kroz uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova.

Prošle godine, Brtonigla je bila među deset najuspješnijih općina u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova per capita, što predstavlja značajan uspjeh za takvu malu zajednicu. Zahvaljujući predanom timu, među kojima su referentica za EU fondove Tea Rakar, zadužena za nabave Kristina Brljavac i referent za investicije Admir Martinović, općina uspješno realizira projekte koji obuhvaćaju kulturnu baštinu i gospodarski razvoj.

Na kulturnom planu, općina transformira galeriju “Aleksandar Rukavina” u Kulturni centar, obnavlja Arheološki park Santi Quaranta i crkvu sv. Roka uz financijsku podršku regije Veneto. Gospodarski, posljednja parcela u gospodarskoj zoni je prodana, a tri poslovna subjekta su blizu dobivanja građevinskih dozvola, što ukazuje na skori gospodarski procvat.

Općina također planira obnovu stare škole u centru Nove Vasi, koja će biti prenamijenjena u društveni prostor i dječji vrtić. Sinožić je naglasio važnost obrazovne alternative, pohvalivši Waldorfsku školu koja je nedavno počela s radom u Brtonigli.

Projekt “Moj lipi Karigador” predstavlja inicijativu lokalne zajednice koja se odnosi na uređenje uvala bez velikih građevinskih zahvata, čime se štiti lokalna prirodna baština. Načelnik Sinožić zaključuje kako zadovoljstvo građana ostaje primarni cilj njegova mandata, što će biti ključno za njegovu eventualnu reelekciju.

Za više informacija o planovima i projektima u Brtonigli, posjetite originalni članak na Glas Istre.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide