Buje: Održano predavanje o Walfdorskoj školi

Buje: Održano predavanje o Walfdorskoj školi
Photo Credit: Naša Bujština

U prostorijama POU Buje održano je predavanje o waldorfskoj školi i obrazovanju djeteta te predstavljanje Inicijative Waldorf SZ Istra koja je ujedno i organizator događaja, prenosi Naša Bujština.

Predavačica Danijela Žura, dugogodišnja waldorfska učiteljica, podijelila je sa svim zainteresiranima dio riznice svog bogatog iskustva rada i djelovanja u prvoj waldorfskoj školi u RH i otkrila nam je koje su to dobrobiti waldorfskog obrazovanja.

Danijela Žura, magistra prim. obraz. i diplomirana waldorfska učiteljica, zadnjih 18 godina radi u Waldorfskoj školi u Zagrebu. Obnašala je funkciju ravnatelja škole, danas radi na poziciji učiteljice, social media managera, mentorica je i predavačica. Edukacija djece, važnost cjelovitog pristupa i podizanju kvalitete obrazovnog su joj u fokus tijekom cijele karijere. Svoja znanja iskustva, osim u Waldorfskoj školi, dijeli sudjelujući na međunarodnim edukacijskim konferencijama, bavi se edukacijskim savjetovanjem obiteljima diljem svijeta, osnivačica i vlasnica je Instagram stranice @waldorfblackboard. Putovala je svijetom i upoznavala rad waldorfskih škola u europskim zemljama i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Trenutno u HR osim dvije otvorene škole (Rijeka i Zagreb) najesen kreće i škola u Osijeku, škola u Splitu je također blizu realizacije, radi se i na inicijativi pokretanja škole u Dubrovniku. Mogućnost realizacije Škole (u našim slabije nastanjenim sredinama) ostvarena je otvorenošću Riječke waldorfske škole koja je voljna otvoriti područnu školu i tako omogućiti djelovanje i umanjim skupinama. Škola je javna (osnivači su udruženje roditelja i učitelja), a Plan i program rada je verificiran od strane Ministarstva obrazovanja.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide