Cijepljenje građana Bujštine u sportskoj dvorani pri OŠ Marije i Line

Hrvatska dobila 747 tisuća od 10 milijuna doza cjepiva

Obavještavamo sve kako tijekom ovog tjedna u Umag stiže veći broj doza cjepiva protiv Covid-19. Umaška ispostava Istarskih domova zdravlja i umaška ispostava NZHMIŽ će u subotu, 10. travnja, provesti akciju cijepljenja u školskoj sportskoj dvorani pri OŠ Marije i Line, s početkom u 9:15h. 

Kako bi cijepljenje proteklo bez većih poteškoća i završilo u planiranom vremenu, u nastavku donosimo kratke upute za sve naručene osobe.

Cijepljenju mogu pristupiti isključivo one osobe koje su primile poziv na cijepljenje od strane osobnih liječnika. Osobe koje se iz bilo kojeg razloga ne nalaze u evidenciji naručenih, neće moći pristupiti cijepljenju.

S obzirom da se cijepljenje provodi u sportskoj dvorani pri OŠ Marije i Line, za naručene osobe bit će organizirano parkiralište ispred same Škole.

U samu sportsku dvoranu će ulaziti isključivo po dvije osobe.

Protokol koji će svaka naručena osoba proći u subotu je sljedeći:

1. Na ulazu će se vršiti provjera o naručenosti osobe te točnosti termina u kojem je osoba naručena, nakon čega će joj biti izmjerena tjelesna temperatura,

2. Odlazak osobe do punktova na kojima će djelatnici IDZ-a vršiti upis i izdavati cjepne „kartice“,

3. Upućivanje osobe do sljedećeg punkta na kojem se vrši samo cijepljenje,

4. Nakon cijepljenja, osoba će biti upućena do punkta za upisivanje u aplikaciju „eCijepih“, a zatim na mjesto na kojem će sjediti narednih 10-tak minuta, a potom napustiti dvoranu.

Osobe će biti naručene u točno zakazano vrijeme cijepljenja pa stoga apeliramo na sve da na cijepljenje dođu samo 5 minuta prije zakazanog termina, a kako bi se izbjegla gužva na ulazu u dvoranu. Ujedno, molimo da osobe dođu laganije odjevene kako bi proces cijepljenja bio što brži i jednostavniji (radi potrebe skidanja i ponovnog odijevanja).

Molimo sve naručene pacijente da se drže svih gore navedenih uputa i protokola, a kako bi se proces cijepljenja odvio čim brže i efikasnije.

Kontrolu pridržavanja svih epidemioloških mjera na samom ulazu vršit će službenici PP Umag i Grada Umaga, a logističku podršku cijepljenju dat će i Crveni križ Bujštine te Stožer civilne zaštite Grada Umaga.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 19:00
Umag
 

Oblačno
14°C
Subjektivno: 14°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vjetra: 4 km/h IJI
Naleti vjetra: 4 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13