CNN jedan hrvatski grad uvrstio na listu najpodcjenjenijih u Europi

Photo credit: Canva

Kuhinja vuče tragove iz Italije (čiji je Istra bila dio do 1947.), a lokalno vino je nevjerojatno, prenosi Poslovni.

CNN je objavio listu 21 grada u Europi koje smatra najpodcjenjenijim. Njihov Joe Minihane sastavio je listu gradova koji nisu popularni među turistima, ali ih, kako piše, definitivno vrijedi posjetiti.

“Svakako, postoji mnogo užitka u ispijanju espressa ispred pariškog kafića ili jedenju tapasa u srcu Barcelone. Ali Europa je također puna toliko prekrasnih, podcijenjenih mjesta. Bilo da želite posjetiti povijesne, zanemarene gradove ili divlje planinske lance kojima malo turista kroči, ova 21 podcijenjena europska destinacija zasigurno će izazvati ozbiljan napad žudnje za lutanjem”, piše CNN.

“Ljepotu Dubrovnika ponekad mogu nadoknaditi horde koje su se okupile na njegovim drevnim zidinama. Ali sjevernije, Hrvatska ima još jedan prekrasan grad koji se ne čini preplavljenim. Pula, na istarskom poluotoku, ima širok pogled na Jadran, kao i rimske ruševine na svakom koraku i spektakularne plaže.

Kuhinja vuče tragove iz Italije (čiji je Istra bila dio do 1947.), a lokalno vino je nevjerojatno”, piše CNN.

Osim Pule, ima još zanimljivih destinacija poput Banskog u Bugarskoj, Patmosa u Grčkoj, Basela u Švicarskoj i Norwicha u Engleskoj, prenosi Poslovni.

“Balkan ima toliko toga za preporučiti, od divljih otoka duž dalmatinske obale do izazovnih planinarenja po planinskim lancima. A glavni grad Kosova, Priština, jako je podcijenjen. Ima rastuću kulturu kafića, poslužuje kavu kojom bi se ponosili i najbolji australski baristi.

Soma Book Station izdvaja se iz gomile. U međuvremenu, golemi bazen u parku Germia popularno je okupljalište tijekom ljeta”, piše CNN o glavnom gradu Kosova.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide