Danas prometna akcija kontrole brzine kretanja vozila

Poziv građanima: predložite lokacije za nadzor brzine
Photo Credit: PU Istarska

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise te brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti. 

Na području Policijske uprave istarske 24. studenog 2022. godine u vremenu od 9 do 14 sati provesti će se prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila”.

Najviše je osoba stradava u prometnim nesrećama koje se dogođaju zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 20. studenog 2022. godine u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine smrtno je stradalo osam osoba, 46 osoba je teže ozlijeđeno, a 203 osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

Za vrijeme prometne akcije policijski službenici će, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati i vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće, u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Kako se ne bi dogodila prometna nesreća i ne bi nastale posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide