Dođite po novi PIN i aktivirajte eOsobnu

Photo credit: PU Istarska

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će rješavati upravne poslove bez dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju

Sutra se na Trgu Portarata u Puli od 11 do 14 sati održava manifestacija ”Digitalna Hrvatska”, na kojoj sudjeluju i AKD i Policijska uprava istarska kako bi se pomoglo građanima koji žele aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice. Prenosi: PU Istarska

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će uz stručnu pomoć odmah aktivirati svoju elektroničku osobnu iskaznicu.

Podsjećamo, nakon što aktiviraju i počnu koristiti digitalnu osobnu iskaznicu, građani više neće trebati dolaziti u prostorije policije radi podnošenja zahtjeva za dokumente, već dokumente mogu naručiti putem mobitela i zatražiti dostavu na kućnu adresu. To se odnosi na novu putovnicu, vozačku dozvolu, a na taj način mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu ili dati suglasnost za prijavu kao stanodavci. Isto tako mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu te i na taj način izbjeći čekanje u redu.

Za lakše korištenje e-Usluga MUP-a potrebno je instalirati na mobitel aplikaciju Certilia. Registracija i uporaba aplikacije je besplatna, a građanima će na taj način putem mobitela, bez potrebe dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju, rješavanje upravnih poslova biti puno jednostavnije.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide