Dođite u Pulu na Dan otvorenih vrata policije

Photo credit: PU Istarska

Osim pokaznih vježbi policije, posjetitelji će moći vidjeti i zajedničku vježbu interventne policije s europskim prvakom Mateom Matteonijem i njegovim klubom Lotus 

Nakon što su policijski službenici u četiri istarska grada promovirali kampanju ”Postani policajac/policajka”, ovog petka u Puli se održava posljednji ovogodišnji Dan otvorenih vrata.

Srednjoškolci, nezaposleni, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi mogu doći na Narodni trg od 10 do 11.30 sati te razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima i pogledati pokazne vježbe.

Program Dana otvorenih vrata odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

10.00-10.30 sati razgledavanje policijske opreme i vozila
10.30-11.00 sati pokazne vježbe
10.30-10.40 sati pokazna vježba rukovanja vatrenim oružjem
10.40-10.50 sati pokazna vježba službenog psa
10.50-11.00 sati pokazna vježba interventne policije
11.00-11.10 sati zajednička vježba interventne policije i Jiu jitsu kluba Lotus
11.10-11.30 sati razgledavanje policijske opreme i vozila

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide