Dovršeni radovi i postavljen novi asfalt na prometnicama Sarbarica-Valica te Vilanija-Petrovija i Dolinci

Dovršeni radovi i postavljen novi asfalt na prometnicama Sarbarica-Valica te Vilanija-Petrovija i Dolinci

Radovi na trenutno najvećem umaškom EU projektu vrijednom 557 milijuna kuna, „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag – Savudrija – Novigrad“, idu svojim tijekom te iz dana u dan nastavljaju podizati standard kvalitete života cijele zajednice. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u komunalnu infrastrukturu te najvažnijoj investiciji na području ekologije i održivog razvoja, Umag poprima konture suvremenog europskog grada, a u kojem će 25 naselja dobiti dugo očekivani sustav odvodnje, ukupno 50 km kanalizacijske mreže te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na najvišoj razini. 

U okviru spomenutog projekta, nakon dovršetka radova na izgradnji oborinskog kolektora, mreže fekalne odvodnje i vodovoda te uređenja donjeg kolničkog ustroja, pristupilo se i uređenju prometnica u naseljima, odnosno asfaltiranju u kompletnoj širini dionica Sarbarica-Valica, naselja Barboj, Vilanija-Petrovija, naselja Vilanija i Fratrici, te naselja Dolinci s pristupnim i internim prometnicama.

Navedene prometnice su pod županijskom ingerencijom te, kako se radi o mogućnosti da se iskoristi izgradnja aglomeracije tetime riješi asfaltiranje cijele širine prometnice, pristupilo se dogovoru sa Županijskom upravom za ceste(ŽUC).

Postignut je sporazum da se ¾ radova financiraiz proračuna Grada Umaga i gradskih komunalnih poduzeća, dok je ¼ iznosa osigurana od strane Županijske uprave za ceste (ŽUC).

Vrijednost spomenutih radova prelazi 7 milijuna kuna za navedene prometnice koje su od vitalnog značaja za prometnu sigurnost u spomenutim naseljima. Prilikom rekonstrukcije pristupnih prometnica pristupilo se sanaciji sporednih prometnica u samim naseljima, čime se podignuo standard kvalitete prometovanja u samim naseljima.

Navedenim radovima cilj je poboljšavanje uvjeta života i podizanje razine kvalitete stanovanja na području cijelog Umaga, kao i povećavanje sigurnosti prometovanja. Kako je riječ o vrlo složenim radovima, koji se u gradovima poput Umaga dešavaju jednom u povijesti, ovim bismo putem iskoristili priliku da zahvalimo našim sugrađanima na strpljenju tijekom svih ovih mjeseci. Zajedničkim snagama i doprinosom gradimo temeljeza razvoj te sigurnu budućnost svih Umažanki i Umažana, kao i budućih generacija.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide