Dvojica muškaraca osumnjičeni za gospodarski kriminalitet  

Photo credit: Canva

Muškarci su izdavanjem lažnih računa i neistinitim vođenjem poslovnih knjiga ostvarili nepripadajuću imovinsku korist.

 

Policijska uprava istarska je u suradnji, s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 36-godišnjak i 44-godišnjak počinili više kaznenih djela kaznenih djela krivotvorenja službene i poslovne isprave, pranja novca, pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, javlja PU Istarska

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđena je sumnja da su 36-godišnjak, kao odgovorna osoba društva i 44-godišnjak, kao odgovorna osoba za vođenje poslovnih knjiga društva, u razdoblju od veljače 2018. godine do srpnja 2019. godine oštetili društvo za ukupni iznos od preko 80 tisuća eura, a državni proračun za nekoliko tisuća eura.

Naime, oni su kupcima ispostavili nekoliko desetaka izlaznih računa s unesenim neistinitim podacima na temelju kojih su kupci obavili uplate na bankovne račune društva.

Navedena novčana sredstva su osumnjičeni potom podizali s računa bez pravnog osnova. Također se 36-godišnjaku stavlja na teret da je na temelju tih lažno izdanih računa ostvario pravo na povrat pretporeza te je s računa podigao navedeni novac koji je uplaćen iz državnog proračuna, a 44-godišnjaku da je poreznom tijelu učinio nedostupnima poslovne knjige društva.

Policija u svezi utvrđenog podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide