Evo zašto je kamp u Rovinju ograđen žilet-žicom

Valalta u Rovinju ograđen je žilet-žicom, prenosi Index. Dio javnosti pita se zbog čega su to napravili. Iz kampa tvrde da su to napravili da goste zaštite od provalnika. 

“U svrhu kategorizacije za objekte iz skupine ‘kampovi’ moraju biti zadovoljeni uvjeti propisani Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine kampovi”, glasi odgovor Valalte. U nastavku citiraju članak 35. tog Pravilnika navodeći: “Da bi objekt bio razvrstan u vrstu Kamp, moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti i uvjeti za najnižu kategoriju iz Priloga 1.”

“Navedeni uvjeti nisu opcionalni, nego se radi o strogim zakonskim uvjetima za razvrstavanje i kategorizaciju. Jedan od uvjeta je ograda oko cijelog objekta (kampa), a može biti prirodna ili postavljena s time da nije određena vrsta, niti se traži suglasnost Grada za takvo ograđivanje. S obzirom da je naš kamp zadovoljio sve stroge zakonske uvjete, razvrstani smo u kategoriju kampa. Naglašavamo da su samo pojedini dijelovi gornjeg dijela ograde zaštićeni bodljikavom žicom, i to isključivo radi sigurnosti”, ističu u Valalti.

Među ostalim, naglašavaju kako je odluka da se pojedini dijelovi dodatno zaštite rezultat učestalih provala.

“Odabrana vrsta žice onemogućava laku provalu u kamp i oštećenje i rezanje slabijih žica, što pridonosi sigurnosti gostiju kampa i njihove imovine.

Također, kamp prikolice, kamperi, šatori i brodovi ostaju i tijekom zimskog perioda u kampu na čuvanju. Ujedno ti dijelovi ograde nisu direktno dostupni gostima te svi gosti kampa koriste ulaznu recepciju za ulaz i izlaz.

Dakle, nismo imali slučaj bilo kakvih ozljeda gostiju na dijelovima zaštićenim opisanom ogradom/žicom”, kažu u svom odgovoru i tek za kraj napominju da je kamp od grada udaljen pet kilometara te da zbog toga ni građani koji generalno borave u gradu Rovinju nisu izloženi opasnosti od ozljeda.

Župan Miletić: Radi se o sigurnosti gostiju kampa
Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i istarski župan Boris Miletić kažu da je u ovom slučaju sve u redu. Paliaga tako kaže da “Naturistički kamp Valalta iz sigurnosnih razloga kontrole broja korisnika posjeduje koncesiju kojom se dopušta ograđivanje plaža za nudiste”.

“Takve vrste koncesija, kojih je u Hrvatskoj trenutno 18, izdaju Županije, a u slučaju Valalte, ista je važeća od 2013. do 2033. godine”, kaže Paliaga.

“Kao prvo želim istaknuti da sam protiv svih barijera, ograda, žilet-žica i slično. No, u ovom konkretnom slučaju, radi se o pitanju sigurnosti gostiju kampa te sprečavanju kaznenih dijela. Pritom, bitno je naglasiti da je upravo percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista u Istru”, smatra župan Miletić.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide