Gdje dobro jesti u Rovinju

Gdje dobro jesti u Rovinju
Photo Credit: Privatna arhiva

Unatoč koncentraciji kvalitetnih restorana u centru Rovinja, Konoba Jure dokaz da se ukusna hrana može pojesti i izvan samog centra, piše Jutarnji

Konoba Jure inače je poznata po izdašnim porcijama, u što smo se i sami mogli uvjeriti kada je na stol stigla naša narudžba raviola u umaku od vrganja i tartufa, pljukanaca “Jure” s pršutom, gljivama i istarskom kobasicom te lignji šufiganih u padeli s palentom. Posluživanje sva tri jela u tavama u kojima nastaju doista je odličan detalj prezentacije jer gost dobije mogućnost uživati u svim sokovima svoga jela. To smo svakako iskoristili, pogotovo kod lignji koje su bile u slasnom umaku na bazi luka, rajčice, vina i začina. Jedina zamjerka bio nam je obični kupovni bijeli kruh koji je ipak malo prejednostavan izbor, pogotovo ako uzmemo u obzir da sami rade odličnu tjesteninu pa im kruh ne bi trebao predstavljati veliki problem. No, valja primijetiti i da je za ubiranje ostataka u tavi i dalje dobro poslužio.

Lignje poslužene s palentom bile su doista velike i bilo ih je i više nego dovoljno. Pucale su pod zubima i bile dobro spremljene, a palente nam je čak malo i falilo, što se u restoranima na obali ne događa baš često. Pljukanci su bili svima favorit što se tiče jela, a tome je svakako doprinijela istarska kobasica koja je dala poseban okus i blagu pikantnost cijelom jelu. Sama tjestenina bila je izvrsna i lijepo oblikovana te je predstavljala pravi užitak. Isto je vrijedilo i za raviole punjene kremastim sirom, a u tavi su došli u umaku od vrganja dopunjenom naribanim tartufima.

Za desert smo odabrali cheesecake sa šumskim voćem i voćnu kocku. Iako je primjer retro kolača, voćna kocka zapravo je bila osvježavajuća i iznenađujuće lagana, sa slojevima biskvita i kreme te u želatini zarobljenim voćem. Cheesecake je bio ugodnog okusa, ali nije bio posebno upečatljiv. Posluga je bila susretljiva i užurbana, a atmosfera opuštena.

Galerija slika: Privatna arhiva

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 20:05
Umag
 

Uglavnom oblačno
13°C
Subjektivno: 12°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vjetra: 7 km/h IJI
Naleti vjetra: 7 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13