Gradovi sjeverozapadne Istre odlikaši u transparentnosti proračuna

Transparentnost proračuna: Umag i ove godine na samom vrhu

Institut za javne financije (IJF) objavio je krajem lipnja rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih i regionalnih jedinica. Grad Novigrad-Cittanova svrstao se pritom ponovo među jedinice lokalne samouprave koje su na vrijeme i u odgovarajućoj formi objavile svih pet traženih proračunskih dokumenata. 

Za potrebe ovog istraživanja proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu bili izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2021. godinu, prijedlog proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022., te proračunski vodič za građane za 2022. godinu.

Ukupna prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, te u ovom ciklusu iznosi 4,5 od mogućih 5, navodi se u rezultatima istraživanja.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio INTERAKTIVNU KARTU koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je OVDJE.

Odličnu ocjenu za transparentnost su dobili, između ostalih, Umag, Novigrad, Buje, Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide