Gradsko vijeće Grada Umaga: usvajanjem Rebalansa omogućen daljnji strateški razvoj grada

Jučer, 6. lipnja 2022. godine, u Gradu Umagu održana je 7. sjednica Gradskog vijeća s 21. točkom dnevnog reda, od kojih je najznačajnija bila usvajanje II. Izmjena i dopuna Proračuna za 2022. godinu, a koji sada iznosi gotovo 291 milijuna kuna. 

Proračun, najvažniji financijski dokument koji određuje budući razvoj grada, izglasan je s 10 glasova za, dok je 4 vijećnika bilo protiv, stoji u priopćenju.

Kroz kapitalne projekte koje sadrži proračun Grada Umaga za 2022. godinu, u fokusu interesa je razvoj grada usmjeren na održivi nastavak kontinuiranog podizanja kvalitete života naše zajednice. Tako je usvajanjem II. Rebalansa omogućen nastavak uređenja i opremanja, ali i izgradnje pristupnih prometnica i infrastrukture oko novoizgrađene srednje škole. Nadalje, izmjenama i dopunama proračuna omogućen je nastavak izgradnje obalne šetnice na području Moele, koja čini dio velikog projekta Umaške promenade te izgradnja novog Trga Sv. Martina u starogradskoj jezgri koji će potaknuti revitalizaciju povijesnog dijela našega grada te oplemeniti sam prostor oko Gradskog muzeja. Od značajnijih projekata vrlo je važno spomenuti i da je Rebalansom omogućena provedba sanacije odlagališta komunalnog otpada u Donjem Picudu, u suradnji s tvrtkom 6. maj d.o.o., a koja predstavlja dio zelenih politika u zaštiti okoliša „Umag: Green City-Smart City“, odnosno ključni projekt u očuvanju zdravlja, prirodne ravnoteže, ali i održivosti na području Umaga i okolnih naselja.
U fokusu će biti i projekti održavanja cesta i parkirališta, kako u gradu (rekonstrukcija Ulice Tornja, Trgovačke ulice, šetnice na Obali J. B. Tita i dr.), tako i u naseljima (Savudrija, Bašanija, Valfontane, Murine, Babići-Lovrečica, Sv. Marija na Krasu, Materada, Finida i dr.).

Većinom glasova usvojena je i Odluka o raspolaganju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga na području poduzetničko-industrijske zone Ungarija te program potpora s ciljem daljnjeg razvoja, poticanja poduzetništva te stvaranja poticajnih uvjeta za preseljenje gospodarskih djelatnosti u poduzetničku zonu.

Usvajanjem 14. i 15. točke Dnevnog reda, odnosno odluka o stavljanju izvan snage Detaljnih planova uređenja naselja Savudrija i Zambratija, Gradsko je vijeće omogućilo daljnji i održivi turistički, ali i gospodarski, razvoj spomenutih naselja, a donesene su i Odluke o socijalnoj skrbi te Etičkom kodeksu nositelja političkih dužnosti u Gradu Umagu.

Razmatranjem prijedloga, usvojene su i Odluka o davanju stanova u najam, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o raspolaganju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga.

„Izgradnjom spomenutih projekata, ali i nastavkom onih započetih, Grad Umag hrabro korača naprijed i ispisuje povijest. Imajući u vidu razvoj i budućnost prvenstveno naših najmlađih, a na kojima svijet ostaje, činimo sve što je u našim mogućnostima ne bi li podigli kvalitetu života na ovim područjima, što nam je kao jedinici lokalne samouprave, osnovna misija. Stoga hvala svim vijećnicima koji su navedeno shvatili i koji su dio ove prekrasne razvojne priče“ izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese na samom kraju sjednice.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide