Humagum, umaški park koji uvijek iznova očarava svojom ljepotom

Čaroban kutak grada, amfiteatar kao stvoren za koncerte i ljetno kino, klupice za odmor te autohtono i mediteransko bilje koje se stapa s mirisom mora – sve je to Humagum, park koji nudi nezaboravne trenutke opuštanja, ali i rekreacije, na šetnici koju obožavaju brojne Umažanke i Umažani, ali i njihovi gosti. 

Park Humagum, koji se u konačnici prostire od ACI marine rivom do Gradske uprave, osim zelenila nudi i zabavni sadržaj za najmlađe, i to u obliku izvrsno opremljenoga dječjeg igrališta, među čijim je raznovrsnim napravama za igranje i njihalica prilagođena djeci s teškoćama u razvoju. No, Humagum nije samo za male i spretne, on svojom ponudom sprava za street workout nudi mogućnost rekreacije i starijima.

Svakako valja izdvojiti i jedinstveni Perivoj ruža – više od dvjesto metara dug i obrubljen s više od dvije stotine ružinih sadnica. U njemu se može pronaći mir i opuštanje za sva osjetila – zbog opojnog mirisa i nevjerojatnog kolorita poželjet ćete ostati što dulje na toj nevjerojatnoj mirisnoj stazi.

Održivi razvoj, ekološki pristup, odgovorno gospodarenje resursima te kontinuirani razvoj komunalne infrastrukture osnovni su principi kojih se Grad Umag drži kako bi svojim sugrađanima osigurao zdravu i sigurnu sredinu za život.

„Naš gradski park postao je omiljeno mjesto okupljanja gdje vladaju prirodna osjetila te kutak u kojem ćemo pronaći predah od svakodnevnice, mjesto gdje se djeca i roditelji mogu zajedno razonoditi. Iz dana u dan djelima vidljivo podižemo kvalitetu i standard života u našem Umagu, a park „Humagum“ je zasigurno najljepši primjer toga“ – Vili Bassanese.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide