Institut za javne financije RH: Grad Umag dobitnik najviše ocjene za razinu proračunske transparentnosti

I ove je godine, u devetom ciklusu istraživanja, Institut za javne financije Republike Hrvatske analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u državi te je javnosti danas, 5. srpnja, predstavio rezultate. Kao i prethodnih godina, Grad Umag je potvrdio status odlikaša te dobio najvišu moguću ocjenu već 6. godinu u nizu, što potvrđuje odgovorno upravljanje i potpunu transparentnost proračuna. 

Transparentnost proračuna jedan je od najvažnijih pokazatelja kvalitete rada lokalne samouprave. Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Objavljivanjem rezultata Institut za javne financije želi ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svakoj lokalnoj jedinici. Detaljna analiza istraživanja objavljena je na službenoj stranici Instituta za javne financije.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide