Istarska županija domaćin prve Konferencije na temu klimatskih promjena i vodoopskrbe Istre

Istarska županija domaćin prve Konferencije na temu klimatskih promjena i vodoopskrbe Istre
Foto: Županija Istarska

Istarska Županija izvještava:

Istarska županija je domaćin prve konferencije na temu “Klimatske promjene i vodoopskrba Istre”, koja se održava u Puli s ciljem okupljanja vodećih znanstvenika, stručnjaka i predstavnika realnog sektora. 

Konferencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim inženjerskim savezom, Slovenskim inženjerskim savezom i Istarskom županijom, bavi se problematikom vodoopskrbe istarskog poluotoka, ističući njezin međunarodni značaj koji zahvaća Sloveniju i Italiju. 

Župan Boris Miletić naglasio je važnost održivog upravljanja vodnim resursima i potrebu za prilagodbom klimatskim promjenama, uz podsjećanje na projekte izgradnje sustava javnog navodnjavanja. Istaknuta je i želja za većim korištenjem obnovljivih izvora energije, posebice solarne i potencijala vjetra na moru. 

Konferencija se također osvrće na Nacionalnu strategiju prilagodbe klimatskim promjenama i potrebu za jačanjem otpornosti na klimatske promjene u različitim sektorima. 

Važnost zajedničkog djelovanja naglašena je kroz suradnju među zemljama i regijama, s posebnim fokusom na mogućnosti korištenja pročišćene vode i prilagodbu poljoprivrede klimatskim promjenama.

DetaljnijeIstarska Županija

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide