Istarske vinarije briljiraju na svjetskom natjecanju

Istarske vinarije briljiraju na svjetskom natjecanju
Ilustracija Eurostar

Prema izvještaju Glasa Istre, hrvatska vinska scena ponovno je dokazala svoju izvrsnost na svjetskoj razini osvojivši impresivnih 17 medalja na Concours Mondial de Bruxelles, najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina. Među nagrađenima, ističu se istarske vinarije s četiri zlatne medalje, dok su vinarije iz Dalmacije također ostvarile značajan uspjeh.

Istarske vinarije Agrolaguna, Bastian i Fakin ponosno nose četiri zlatne medalje, naglašavajući bogatu tradiciju i kvalitetu istarskog vinogradarstva, piše Glas Istre. I druge hrvatske vinarije ostvarile su zapažene uspjehe, osvojivši ukupno devet medalja. Ove su medalje ravnomjerno raspodijeljene među vinarijama iz raznih dijelova zemlje, uključujući i dalmatinske vinarije Fiolić i Merga Victa. Njihov doprinos, zajedno s uspjehom ostalih dobitnika, ključan je za veliki uspjeh Hrvatske na ovom cijenjenom natjecanju.

Natjecanje je privuklo rekordan broj prijavljenih uzoraka, sa 1.205 uzoraka iz 32 zemlje, što dodatno ističe značaj i ugled Concours Mondial de Bruxellesa u svijetu vinarstva. Ovaj uspjeh hrvatskih vinarija na međunarodnoj sceni dokaz je izvrsnosti i globalnog priznanja koje hrvatska vina, osobito ona iz Istre, uživaju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide