Istarski vatrogasci vratili se u Hrvatsku

Istarski vatrogasci koji su 20. srpnja poslani kao pomoć slovenskim kolegama u gašenju požara, u popodnevnim su se satima vratili u RH. Prema riječima zapovjednika Serđe Šilića koji je vodio vatrogasce u ispomoć, požar u Sloveniji zahvatio je veliko područje, a gašenje otežava vjetar i velika zadimljenost. 

„Mi smo u Sloveniji bili 3 dana i 2 noći i pomagali smo prvenstveno u punjenju rezervoara za vreće helikoptera tijekom dana, a po noći smo raspoređeni kao pomoć za snadbijevanje vozila koja su radila na linijama požara, ali smo i direktno gasili požar“, kazao je. Rekao je da je zadimljenost velika te da zračne snage teško rade, osobito kada vjetar stane. „Dim otežava vidljivost, a na tom je području puno zaostalih mina iz Prvog svjetskog rata stoga se konstantno čuju i detonacije. U ovome je trenutku puno vatrogasaca i opreme na požarištu, ali će samo gašenje sigurno potrajati s obzirom na zahvaćenu površinu“, objasnio je zapovjednik Šilić i kazao kako je najbitnije da su se svi vratili s požarišta bez ikakvih ozljeda.
Podsjetimo, deset vatrogasaca sa četiri vatrogasne autocisterne te jednim zapovjednim vozilom iz JVP Pula, JVP Poreč, JVP Umag i JVP Pazin upućeni su prije dva dana kao pomoć u gašenju požara otvorenog prostora u Sloveniji, blizu granice s Trstom.

Kažimo i kako je danas u Sloveniju poslan helikopter i Canadair, a u Bosnu i Hercegovinu 1 Canadair kao pomoć u gašenju požara.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide