Iz vodnjanske pršutane stiže prvi domaći čips od pancete

Iz vodnjanske pršutane stiže prvi domaći čips od pancete
Photo Credit: Poslovni dnevnik

Pršutarna i Stancija Buršić iz Vodnjana u svoj je asortiman uvela suhomesnatu grickalicu, točnije istarski čips od pancete. Inače, u pitanju je pršutana koja je krenula s radom 1994.godine, tada pod nazivom “Kod Milana”, a danas imaju šest zaposlenih i stanciju u kojoj nude jela bazirana na njihovim suhomesnatim proizvodima, piše Poslovni dnevnik.

“Ideja za otvaranjem pršutane došla je kad je moj otac Milan, prestao raditi u velikoj tvrtki u Istri koja se bavila proizvodnjom, bio je to veliki pogon od skoro 30.000 pršuta godišnje, koji danas propada”, prisjetila se početaka Mikela Buršić Lisjak, čija je obitelj startala s ovim biznisom.

Kako kaže, sva proizvodnja je njihova, a na tržištu imaju pršut, pancetu, kobasicu, zarebnjak i špaletu te suhomesnatu grickalicu, točnije čips od pancete. Kako dodaje Buršić Lisjak, u doba pandemije, kada je sve bilo neizvjesno na tržište su plasirali taj novitet.

Zadnjih deset godina krenuli su u novu avanturu- naime odlučili su špaletu vratiti na stolove. Kako objašnjava, u pitanju je jelo koje se tradicionalno spremalo za Uskrs. I tako svaki Uskrsni ponedjeljak već deset godina spremaju na svojem imanju cjelodnevnu manifestaciju koja nudi od 6-8 vrsta jela po promotivnim cijenama te besplatan program za djecu i odrasle.

Njihovi proizvodi mogu se naći u specijaliziranim i delikates trgovinama poput trgovina mini mljekara Veronika u Rijeci i Zagrebu, Grga Čvarak u Zagrebu, trgovine Vesna Loborika, a surađuju i s trgovinom delikatesama koja se nalazi u samom centru Beča. Ipak, kako tvrdi Buršić Lisjak, u ovo moderno doba najviše proizvoda šalju upravo na kućne adrese kupaca.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide