Iz županijskog proračuna preko 151 tisuću eura za Opću bolnicu Pula i Nastavni zavod za HMP IŽ

Photo credit: Canva

Istarska županija kontinuirano ulaže u daljnji razvoj zdravstvene skrbi na području Istre pa s tim ciljem sufinancira niz programa i aktivnosti Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Opće bolnice Pula, čiji je i osnivač. U ovoj proračunskoj godini za navedeno je osigurano ukupno preko 151 tisuću eura, a ugovore su danas potpisali župan Boris Miletić, ravnateljica Hitne Tatjana Čemerikić, dr.med.spec. i ravnateljica OB Pula doc.dr.sc. Irena Hrstić, dr.med., a prisustvovala je i pomoćnica pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Davorka Maras-Tkačuk. 

Prema riječima župana, najveći dio sredstava odnosi se na sufinanciranje aktivnosti stambenog zbrinjavanja po beneficiranim uvjetima zdravstvenih radnika deficitarnih struka zaposlenih u obje zdravstvene ustanove, s čime se želi ublažiti problem nedostatka kadra.

„Radi se o županijskim izvornim prihodima, dakle onima koje ostvarujemo od poreza na dohodak, kao glavnog prihodasvih županija, stoga držim da je važno da naši sugrađani budu upoznati što sve Županija sufinancira. Istarska županija je odredila jasno svoje prioritete i zdravstvo je uz obrazovanje i socijalnu skrb, na samome vrhu“, poručio je župan Miletić.

Spomenimo da osim stambenog zbrinjavanja, Županija sufinancira i stručno usavršavanje zdravstvenih radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, te pripravnički stažprimalja asistentica u OB Pula, a tu su i programi Bolnice koji se odnose na mamografske preglede, mrtvozorničku djelatnost i prevenciju širenja rezistentnih bakterija.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide